Queda un mes aproximadament perquè abandonem l'estiu i passem a la tardor, així que ja hem de començar a pensar en l'època de l'any que ve properament i començar a canviar els hàbits alimentaris que tenim a l'estiu. Aquesta vegada us portem un parell de receptes per començar a preparar aquesta entrada a la tardor. Bon profit!
RECEPTA #1: HUMMUS D'ALBERGÍNIES
Ingredients (per a dues racions)
- 3 albergínies
- 1 dent d'all
- Oli d'oliva
- Comí
- Salsa tahini
- Pebre vermell picant
- Sal
- Mig got d'aigua mineral
Preparació de la recepta
- Posar a rostir les albergínies
- Tot seguit treure-li la polpa i deixar refredar
- Afegir les espècies, l'oli i la sal
- Posar l'aigua mineral en un bol i barrejar-ho tot molt bé
- Ficar-ho tot en un bol de cristall i posar-hi una mica de pebre vermell picant i un rajolí d'oli d'oliva
RECEPTA #2: GASPATXO DE PRÉSSEC
Ingredients (per a 2 racions)
- 250 grams de préssecs
- 200 grams de tomàquet vermell dur
- 20 grams de ceba dolça
- 1 polsim d'all (al gust)
- 10 grams de pebrot verd
- 20 ml de vinagre de poma
- 20 ml oli d'oliva
- Sal (al gust)
Preparació de la recepta
- Pelem i desossem els préssecs
- Pesem perquè sigui els 250 grams demanats
- Rentem bé els tomàquets, els tallem en làmines
- Pelem i tallem un tros de ceba, de pebrot i l'all (opcional)
- El trosset de pebrot el rentem bé
- Anem col·locant-ho tot junt en el bol de la batedora, afegim l'oli i el vinagre i el triturem bé fins que quedi una crema fina i homogènia
- Afegim la sal, donem un cop de batedora i ho vertim en un bol
- Provem si està al nostre gust i deixem refredar a la nevera un parell d'hores
- Tingueu en compte que els sabors s'accentuen amb el repòs. Per tant, pots tornar a batre una vegada fred si així ho prefereixes.