Aquest dilluns 16 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació. Aquesta data serveix per recordar el naixement de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura. Més de 150 països de tot el món organitzen esdeveniments durant aquest dia per córrer la veu de com n'és d'important que tothom s'uneixi a la lluita contra la gana i que ens assegurem que tothom tingui suficients aliments per portar una vida activa i saludable.
El Cercle durant els últims anys ha participat amb el Recapte d'Aliments en èpoques de nadal i està activament solidaritzat amb l'alimentació saludable en tots els àmbits i per a totes les edats. És per aquest motiu que aprofitem aquesta data per recomanar-vos també algunes receptes pròpies de la tardor i animar-vos també a solidaritzar-vos amb tota la gent que, pel motiu que sigui, manca d'una alimentació mínima per viure.
DUES RECEPTES RÀPIDES I DE TARDOR
CREMA DE CARBASSA
Ingredients
- 1 kg de carbassa
- 1 patata
- 1 ceba
- 400ml de llet de coco
- 700ml d'aigua
- 1 culleradeta de curri
- 1 tros de gingebre cru
- Mitja culleradeta de cúrcuma en pols
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 litre d'aigua mineral
- Sal sense refinar i pebre
Preparació
- Ofegar en oli d'oliva verge la ceba tallada a tires.
- Trossejar la patata i afegir-la a la cassola quan la ceba estigui transparent.
- Afegir el gingebre i la carbassa pelada, trossejada juntament amb el curri i la cúrcuma en pols.
- Cobrir amb 1 litre d'aigua mineral i deixar-ho coure fins que les verdures estiguin cuites.
- En cas necessari treure una mica de brou de cocció i afegir la llet de coco, batre el conjunt, en casos de voler una textura més clareta afegir més brou a la barreja.
- Salpebrar al gust i servir.
CASTANYES AL FOC
Preparació prèvia: Humitejar les castanyes amb una mica d'aigua, fer-los un tall en l'escorça.
Mètodes de rostir les castanyes
- A la paella:
És necessària la paella que té forats a la base. Per aquest mètode es necessita flama viva que pot ser del propi fogó o de foc de llenya. Es col·loquen les castanyes i es van remenant per coure-les per tots els costats.
- Al forn:
Preescalfar el forn a uns 200ºC, col·locar les castanyes en una safata de forn i introduir-les al forn durant 15 minuts.
- Al microones:
Posar les castanyes en un plat, poca quantitat. Posar al microones a la màxima potència durant 2-3 minuts, en cas que quedin dures afegir un altre minut més a la cocció.