Cercle Sabadellès 1856

EL CLUB - QUI SOM - EL CERCLE AVUI - HISTÒRIA

Història


El 5 de desembre de 1856 es va fundar el Círculo Sabadellès com entitat cultural i recreativa a la ciutat de Sabadell amb únicament 40 socis. El primer president va ser el Sr. Pere Turull. Les persones que van fundar el Círculo formaven la burgesia industrial i financera de la ciutat i van ser les mateixes persones o famílies que també van fundar la Caixa d’Estalvis de Sabadell, el Banc Sabadell o el Gremi de Fabricants. Durant molts anys va ser el centre de la vida social sabadellenca als seus locals del carrer Sant Pau i al 1956 va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Sabadell.

L’any 1967 l’Assemblea General Extraordinària de Socis va aprovar incorporar a la denominació social la xifra 1856 per perpetuar l’any de la fundació i l’any 1984 es va inscriure oficialment el nom en català, Cercle Sabadellès 1856, al registre de clubs d’associacions i entitats esportives de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat Catalunya.

Els directius de l’entitat de l’any 1969 van decidir incorporar una vessant esportiva que complementés les activitats socials i culturals. Fruit dels seus esforços, l’any 1973 es van inaugurar les noves instal·lacions esportives a la carretera de Bellaterra, on es canalitza tota la vida del club. L’any 2002 es traslladà la seu social del centre de Sabadell a les noves instal·lacions i un any més tard la Generalitat de Catalunya nomena a l’entitat Forjadora de la Història Esportiva de Catalunya i el Consell de Ministres la declara d’Utilitat Pública.


Els inicis del Club


Competició de tennis a les noves instal·lacions


El Club als anys 70


Els anys 80 del Cercle


Primers anys de la piscina exterior


Vista aèria del Cercle al 1980

Patrocinadors Oficials
Segueix-nos
Compartir

Crta. Bellaterra km 5,10 · 08205 Sabadell
Barcelona · Apartat de Correus 3244
T. 93 721 51 54 · cercle1856@cerclesabadelles.cat
Nota Legal · Mapa web · Política de cookies . Web Anunzia