FUTBOL - ACTUALITAT

Últimes notícies i articles d'interès

SAPS JUGAR A FUTBOL?


23 | 08 | 2017

El futbol és un esport de competició en equip molt divertit. És l'esport més jugat al món, amb més de 200 milions de jugadors en 200 països aproximadament. En l'actualitat, se l'ha anomenat com “l'esport més bonic de veure” a causa de la gran habilitat tècnica que suposa, el joc en equip i la contribució individual al joc.

 

Creus que saps com es juga a futbol? Coneixes aquestes 10 habilitats essencials que tot jugador ha de saber i practicar? Vols que el teu fill/a comenci a conèixer un esport mundialment conegut?

 

10 HABILITATS TÈCNIQUES INDIVIDUALS

 

1.- Aprèn a driblar

Driblar és controlar la pilota amb els peus mentre corres. Si vols que el teu equip mantingui la possessió de la pilota, hauràs d'aprendre bé a driblar. L'art de driblar consisteix a empènyer la pilota el bastant forta perquè es mantingui al teu pas, però el suficientment suau perquè no se t'escapi i caigui sota control dels teus oponents.

 

2.- Aprèn a fer una passada

Passar la pilota consisteix a posar la bola exactament on tu vols. Per realitzar una passada, xuta la pilota utilitzant la part interior o exterior del peu. Això et donarà menys potència, però major precisió. Una vegada que dominis les passades més senzilles, pots tractar de tallar i enganxar la pilota amb la finalitat de passar-la a un dels teus companys d'equip.

 

3.- Aprèn a xutar

Si estàs prop del gol i necessites precisió, pots tirar amb l'interior del peu, com en una passada. No obstant això, normalment necessitaràs estar més lluny i més potència així com precisió.

 

4.- Pensa a moure't sense la pilota

Alguns estudis demostren que un jugador professional corre de 9,5 a 13 km durant un partit de 90 minuts de mitjana. Això és una gran distància. No cal ser un geni per saber que la major part d'aquests 10 quilòmetres es recorren sense tenir la pilota. La gràcia del futbol és la tàctica en aquest espais sense pilota, és a dir, aprèn a moure't als espais oberts i sense marca, a córrer cap a on els teus companys esperen que corris i a sobrepassar els defensors per rebre la pilota.

 

5.- Aprèn a defensar

Defensar la teva porteria és un treball subestimado. Pot ser molt difícil mantenir a un oponent ben marcat i que no rebi la pilota còmodament. Hi ha tres coses bàsiques que has de recordar quan defensis.

 

6.- Acostuma't a utilitzar el cap per rematar o fer passades

Tracta de copejar la pilota amb el cap just amb la part on el teu cabell s'ajunta amb el teu front. No usis la part més alta del cap! Quan siguis a punt de copejar amb el cap, no deixis que el cap se't vagi cap a enrere; és millor que, amb el coll i el tors, la moguis cap a endavant.

 

7.- Aprèn a fer malabarismes

Jugar amb la pilota i fer trucs és difícil d'aprendre, però és una part important del joc. És cert que durant un partit es fan poques filigranes, però saber alguns trucs et beneficiarà en molts aspectes.

 

8.- Aprèn a usar el teu peu menys hàbil

És essencial ser capaç de driblar, passar i xutar amb el teu peu no dominant. Els bons defensors prendran avantatge de saber amb quin peu sols controlar la pilota i t'obligaran a jugar amb l'altre, la qual cosa serà un repte si no saps usar el teu peu menys hàbil. Si no pots utilitzar el teu peu no dominant, jugaràs amb menys facilitat que altres jugadors.

 

9.- Practica els serveis de córner i els tirs lliures

Has de ser capaç de fer tirs des del córner just al centre de l'àrea de penal, generalment en l'aire perquè un company d'equip pugui cabotejar. Els tirs lliures poden fer-se ràpidament i en forma de passades simples cap a un company proper, o pots organitzar una “jugada” on xutes la pilota cap a una determinada àrea mentre els teus companys executen el joc.

 

10.- Sigues original i espontani

Has de desenvolupar un estil de joc propi, que et caracteritzi. Ets un jugador hàbil, que sap com regatejar? Ets tan ràpid que pots superar en velocitat als altres? Esbrina quin tipus de jugador ets o descobreix-lo amb l'Escola de Futbol del Cercle Sabadellès 1856, fixa't metes sobre com pots convertir-te en un jugador més complet i recorda divertir-te.

 
 

Link: www.cerclesabadelles.cat/ca/escola-futbol7
+
<< Tornar
Patrocinadors Oficials
Segueix-nos
Compartir

Crta. Bellaterra km 5,10 · 08205 Sabadell
Barcelona · Apartat de Correus 3244
T. 93 721 51 54 · cercle1856@cerclesabadelles.cat
Nota Legal · Mapa web · Política de cookies . Web Anunzia